Capitar IT Group
Capitar IT Group
Ontwikkeld door Allyourmedia
 
Voor fullservice ICT bedrijf Capitar IT Group heeft Allyourmedia een geheel vernieuwde responsive website gerealiseerd. Capitar’s nieuwe concept 'Cloud Organizer' vraagt om nieuwe benadering van de doelgroepen. Eén van de uitdagingen tijdens de ontwikkeling was dan ook dat de website meerdere doelgroepen (managers, gebruikers en IT specialisten) moet aanspreken. Er moest een goede balans tussen een zakelijke- en een vriendelijke uitstraling gevonden worden. Het eindresultaat is veel meer dan enkel een website. Het is een bouwpakket, met oog op de toekomst, waarin User Experience, illustraties en video een grote rol spelen.
 
Online branding proces
 
De bestaande huisstijl van Capitar is versimpeld voor online gebruik en uitgebreid met een nieuw kleurenpalet, verbeterde typografie en vrolijke illustraties en iconen. Dit alles heeft bijgedragen aan vriendelijke uitstraling van de website. Er is een vaste formule voor de illustraties en iconen vastgelegd en dit heeft gezorgd voor meer eenheid in het ontwerp. Ondanks de vrolijke uitstraling van de illustratie en iconen hebben ze een functioneel doel. Ze dienen altijd als ondersteuning en verduidelijking van de producten en diensten.
 
Webdesign style guide, het bouwpakket
 
Om een meer consistente en toekomst gerichte website te realiseren is er een online style guide opgezet. Alle onderdelen van de website van typografie tot en met pagina templates zijn hierin vastgelegd. Bij toekomstige uitbreidingen wordt er eerst gekeken welke elementen uit de style guide herbruikbaar zijn. Waarna de style guide wordt uitgebreid met de eventuele nieuwe elementen. Allyourmedia gebruikt hiervoor patternlab.io.
 
Responsive website met moderne technieken
 
De nieuwe Capitar website is volledige responsive, zowel mobiele-, tablet als desktopgebruikers hebben hierdoor een prettige User Experience. Verder wordt er gebruik gemaakt van moderne CSS technieken zoals animaties en transities om er een meer vloeiendere beleving van te maken. Door middel van het Content Management Systeem Wordpress heeft Capitar de vrijheid om de website zelf te voorzien van nieuwe producten en pagina’s.
 
Videopresentatie: Cloud Organizer
 
Het concept Cloud Organizer wordt naast de illustraties ondersteund door een videopresentatie. De uitdaging was om in één minuut het concept uit te leggen. De herkenbare illustraties, vloeiende animaties en de vriendelijke voice-over zorgen er voor dat de aandacht vastgehouden wordt en de boodschap overkomt.

Links
Branding, concept, webdesign en webdevelopment: Allyourmedia
Illustraties video en animatie: Studio Hands en DoubleMen

 
Back to Top